Review Story Starthypotheek

Het gaat om zulke hoge bedragen!

 

“Kunnen wij wel boven de vraagprijs bieden? Hoe ver kunnen wij als starters gaan? Wat kunnen wij ons eigenlijk permitteren bij een starthypotheek? Hoe zit het met de afbetaling van onze studiebeurs? Hoe staat dat een starthypotheek in de weg?

Met deze vragen zaten wij, toen wij op zoek waren naar een woning in de ons onbekende stad Utrecht. We hadden een appartement gezien, wat we helemaal zagen zitten, maar dan begint het spel van bieden en meestal ook overbieden…..”

Geert & Ylja vertellen hieronder over hun ervaringen bij het aankoop van hun eerste woning met de hulp van Marcel, hypotheekadviseur van ADVAS Hypotheekexperts.

We wisten er niets van!

“Je komt in een wereld terecht, waar je niets vanaf weet, en er komen dan zoveel vragen en onzekerheden naar boven. Een kort belletje naar Marcel, vader van een mijn beste vrienden, heeft ons enorm geholpen.

Dat appartement is toen niet doorgegaan, maar we wisten wel dat we echt een keer om tafel moesten gaan zitten met Marcel, om onze financiële mogelijkheden door hem te laten doorrekenen.

De hypotheek-berekenmodule, die je tegenkomt op websites van verschillende hypotheekverstrekkers, geeft je echt niet het financiële overzicht, wat je graag wil hebben. Bovendien kregen we van Marcel ook beschermende adviezen als ‘nooit akkoord gaan zonder voorbehoud van financiering’.

Wij hebben er toen ook voor gekozen om een aankoopmakelaar in te schakelen, die ons goed heeft geholpen bij de prijsonderhandeling van het appartement, wat we inmiddels hebben gekocht. Hij wist ons na overleg met de verkopende makelaar te vertellen, dat we gerust onder de vraagprijs konden bieden. Overbieding was niet nodig. Het is precies gegaan, zoals hij ons had voorgehouden. Binnen een dag was de aankoop rond….”

We wisten er niets van!

Hoe fijn om direct contact te hebben!

Hoe fijn om direct contact te hebben!

“Maar toen kwam er een kink in de kabel. Doordat er nog een andere partij zich had gemeld bij de verkopende partij, werd ons voorgelegd dat de koop alleen door zou kunnen gaan als wij akkoord gingen met de voorwaarde ‘zonder voorbehoud van financiering‘.

Hoe fijn is het dan, dat je Marcel direct kunt contacten, en met de back-up van onze ouders hiermee kunt instemmen met een gevoel van verantwoord risico nemen.

Marcel is vervolgens, nadat wij een heel pak papieren hebben aangeleverd, voor ons aan de slag gegaan. Hij heeft ons uitgelegd hoe banken kijken naar een studieschuld en wat je het beste kunt doen. Hij heeft ook nog voor ons een extra bouwdepot geregeld voor de vervanging van de waarschijnlijke 50 jaar oude keuken, die in het appartement zat.

De nieuwe keuken staat er inmiddels. Alles is geschilderd en ingericht. Eerder woonden we met z’n tweeën in een kleine studio van 45 vierkante meter en nu in een heerlijke appartement met een extra slaapkamer, die in deze tijd van thuiswerken superfijn is. Op 10 min afstand van het centrum van Utrecht. Uitzicht op de Domtoren. Wij wonen hier heerlijk!”

Top om Marcel als adviseur te hebben gehad!

“Marcel gaf ons het vertrouwen, dat we zochten en hij heeft gezorgd voor een starthypotheek constructie, die bij ons past. Met een lage rente, waar we verrast over waren. Hij belde nog even, een paar dagen nadat alles rond was, om te informeren hoe het was gegaan. Als het om zulke bedragen gaat, is het toch wel heel fijn als je kunt werken met een hypotheekadviseur, die je vertrouwt!”

 

GEERT & YLJA, Utrecht

december 2020

Top om Marcel als adviseur te hebben gehad!

Contact opnemen met Marcel is makkelijk!