Review Story Hypotheek voor Ondernemers

Geen zin in ‘stroperige trammelant’! 

 

Ondernemer Johan Habets vertelt hieronder over zijn ervaringen bij het regelen van hypotheek voor ondernemers bij de aankoop van zijn tweede woning met de hulp van Marcel, hypotheekadviseur van ADVAS Hypotheekexperts.

“Ik heb mijn huis gekocht in oktober 2019, toen ik al jaren ondernemer was en mijn bedrijf in zeer gezonde staat verkeerde. Het ging om de tweede woning, die ik kocht. Bij de aankoop van mijn eerste huis heb ik niet met ADVAS samengewerkt. De hele procedure heb ik toen ervaren als ‘één stroperige trammelant’. Dit keer wilde ik graag proberen dit te voorkomen en dat is aardig goed gelukt door te kiezen voor ADVAS.

Voor mij is vertrouwen heel belangrijk!

Omdat je inzage moet geven in heel je hebben en houden, die je normaliter niet aan zomaar iedereen prijsgeeft, heb ik de mensen bij elkaar bracht, die ik in deze vertrouw.

Dit is natuurlijk op de eerste plaats mijn accountant, met wie ik al heel lang en intensief samenwerk, en die alle financiële ins- en outs van mijn bedrijf kent. Én Marcel, met wie ik ook al vele jaren zaken doe op een zeer prettige en vertrouwde manier.

Voor mij is vertrouwen heel belangrijk!

Behoefte aan met mij meedenken!

Behoefte aan met mij meedenken!

Het fijne van werken met Marcel is, dat hij denkt als een ondernemer en niet uitsluitend als een adviseur. Een dergelijke schakel is zeer prettig en daardoor weet hij als geen ander de neuzen dezelfde kant op te zetten. Hij begrijpt mijn referentiekader en denkt met mij mee.

Ik merk dat zijn jarenlange ervaring als eigen ondernemer en zijn samenwerking met verschillende andere ondernemers een grote rol speelt en mij veel vertrouwen geeft. Hij snapt het gewoon, hij zet zijn ervaring als eigen ondernemer ook in, en is voor mij een echte expert in zijn vakgebied, met ondernemers als specialiteit.

Door mijn accountant en Marcel bij elkaar te brengen, voelt het voor mij veel makkelijker om alle informatie aan te leveren, die door verstrekkers van een hypotheek voor ondernemers wordt gevraagd. Het kost minder moeite om alle vragen te beantwoorden, want vele vragen, daar ontkom je niet aan. Uiteindelijk ben JIJ de ondernemer die graag een hypotheek af wil sluiten.

Als ondernemer ben je altijd liever met je eigen zaken bezig!

Maar omdat Marcel en zijn team alle informatie organiseren, en helpen inzichtelijk te krijgen, maken ze het proces voor mij behapbaar en halen ze eventuele irritaties vroegtijdig bij mij weg.

Het proces van aanvragen van een hypotheek voor ondernemers was daardoor veel minder heftig en belastend voor mij, dan bij mijn vorige woning. Het ging allemaal veel soepeler en was de investering (dubbele kosten omdat ik zowel Marcel als mijn accountant heb ingeschakeld) absoluut waard.

Door mijn accountant en Marcel vanaf het begin erbij te betrekken, ben ik ontzorgd en enorm geholpen bij het nemen van alle beslissingen en nog veel belangrijker, het behalen van mijn doelen. Want juist daar ben je ondernemer voor geworden!

Als ondernemer ben je altijd liever met je eigen zaken bezig!

Altijd een tussenpersoon inschakelen!

Altijd een tussenpersoon inschakelen!

Ik zou iedere ondernemer adviseren om bij de aankoop van een nieuwe woning een tussenpersoon in te schakelen en niet rechtstreeks met een bank of andere hypotheekverstrekker zaken te doen. Deze (vaak) logge organisaties denken in risico’s en niet in uitdagingen. Dat is wel anders als je samenwerkt met Marcel!

Mijn ervaring is dat je kunt rekenen op:

  • Dat hij denkt als een ondernemer
  • Dat hij er niet op uit is om je een hypotheek te verkopen
  • Maar dat hij voor je zoekt naar de beste mogelijke financieringsoplossing die past bij jou
  • Én dat je hem kunt vertrouwen!”

 

JOHAN HABETS, Waalre

januari 2021

Contact opnemen met Marcel is makkelijk!